Etusivu » Blogi

Blogi

Kirjoituksia opetus- ja korkeakoulualasta
 

Lukioyhteistyöllä innostusta luonnontieteiden opiskeluun
Tiina Äijälä 23.10.2018

Suomi kaipaa lisää teknillisesti orientoituneita ja osaavia ihmisiä. Teknilliset yliopistot ja tiedekunnat vastaavat mieluusti tähän tarpeeseen.

Lue kokonaan »

Maailmanlopun meininkiä ammatillisessa koulutuksessa
Riikka Vataja 28.09.2018

”Ammattikoululaisten tyytyväisyys opetukseen laskussa”, ”Ammatillisesta koulutuksesta katosivat opettajat”, ”Ammatillisen koulutuksen nykytila on karu” – siinä muutama nosto ammatilliseen koulutukseen liittyvistä viimeaikaisista uutisotsikoista. Otsikoiden perusteella ammatillisessa koulutuksessa olevien nuorten ei tarvitse enää raahautua koulun penkille eikä ketään myöskään suuremmin kiinnosta heidän hyvinvointinsa. Pärjätköön miten parhaaksi taitavat.

Lue kokonaan »

Ylistys lukutaidolle ja kirjoille
Suvi Huotari 24.09.2018

Lukutaito on oppimisen perusta. Suomalaiset ovat olleet lukutaitoista kansaa ja innokkaita lukijoita. Viime vuosien kehityskulku on kuitenkin ollut huolestuttavaa, sillä tutkimusten mukaan etenkin lasten ja nuorten lukutaito on laskenut ja polarisoitunut, eikä kirjoja enää lueta entiseen malliin. Samaan aikaan myös vaatimukset lukutaidolle ovat muuttuneet: erilaisia tekstejä pursuavassa maailmassa on oltava monilukutaitoinen. Vastauksena näihin haasteisiin on syntynyt mm. Lukeva koulu -hanke sekä Lukutaitofoorumi, joka julkaisi viikko sitten suuntaviivat lasten ja nuorten lukutaidon kehittämiseksi ja lanseerasi samalla Lukuliikkeen.

Lue kokonaan »

Yhdessä kohti tulevaa
Anne Somer 15.08.2018

Kesäloma on ohi ja töihin on palattu levänneenä ja akut ladattuna. Nyt onkin aika ottaa suunta kohti syksyä.

Lue kokonaan »

Luokkakokous, ei yksin nostalgiaa
Jukka Laakkonen 02.07.2018

Siinä se on! Vanha pelikenttä ja tuttu kyläkoulun piha, jossa 70- luvulla aloitin koulunkäynnin. Mieleeni muistuu heti mukavia lapsuusajan hetkiä tuolta pihalta. Koulun sisäänkäynnin edessä odottelee jo muutama luokkakaveri iloisesti hymyillen ja lisää väkeä saapuu vähitellen.

Lue kokonaan »

Arkisto